Desert prajitura amandina

de diana_k in Prajituri, 13 Feb 2013 | 82484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema:
  • 300 ml frisca
  • 200 g ciocolata
  • vreo 3-4 linguri Nutella
  • rom
  • 100 g margarina Rama sau unt
  • Sirop de zahar ars:
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura amandina:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor, sa nu se lase spuma de albusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, apoi se pune putin cate putin in compozitie. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus si se toarna in tava. Se coace la 180 grade aproximativ 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. 

Crema: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se lasa la racit apoi se mixeaza bine, se adauga crema de nutella, untul si romul.

Sirop: Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, se amesteca continuu pana devine auriu, apoi se stinge cu apa. Se foloseste rece, aromat cu esenta de rom.

Blatul rece se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza bine si se umple cu crema. Se pune prajitura la frigider o ora, apoi se portioneaza in cuburi si se glazureaza.

Glazura: Ciocolata rupta bucatele mici se topeste impreuna cu frisca pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Se toarna calduta peste cuburile de amandina.

Se lasa amandinele la frigider cateva ore, apoi se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

babi5 1

19.01.2014, 16:23

Pushaa 1

01.04.2014, 13:19

Andu_Andy 1

16.04.2014, 12:14

Arata foarte bine! Chiar am sa incerc. Dar te intreb ceva, ce fel de ciocolata folosesti, de menaj? Si ce fel de tava? :-?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura simpla cu ciocolata